راه اندازی کسب و کار در ترکیه این روزها ایده خوبی بنظر می رسد و طرفداران زیادی هم دارد. اما اینکه چه نوع کسب و کاری را باید راه انداخت، سوال اصلی ما خواهد بود. از طرفی باید توجه داشت که این کار، نوعی سرمایه گذاری در ترکیه هم هست و مثل همه سرمایهگذاریها باید تمام جوانب احتیاط را در آن در نظر گرفت؛ زیرا در بازار سرمایهگذاری هیچ چیز قطعی وجود ندارد. اما می توان با مطالعه و تحقیق ریسک های آن را به حداقل رساند. می توانید در محدوهای وسیع سرمایه گذاری کنید تا ریسک و اضطراب سرمایه گذاری های کوچک و پر رقابت را از خود دور کنید.
استانبول همراه در این مقاله به بررسی بهترین ایده ها برای راه اندازی کسب و کار در ترکیه می پردازد. این ایدهها، همگی امتحان خود را پس دادهاند، به بودجهی کلانی نیاز ندارند، تخصص خاصی نمیخواهد و روند ثبتی آنها نیز اسان و کم دردسر است. به علاوه، در میان ایرانیانی که راه مهاجرت به ترکیه را در پیش گرفتهاند، طرفداران بسیاری دارند. در ادامه با معرفی این ایدهها، همراه ما باشید.
کسب و کار ایرانیان در ترکیه
بدون شک یکی از لازمههای زندگی در ترکیه، پیدا کردن یک شغل مناسب و امرار معاش است. این امر شاید ساده به تظر آید، اما باید توجه داشته باشید که اوضاع برای ما، به عنوان اتباع خارجی در ترکیه، کمی پیچیده خواهد بود، به علاوه، لازم است که روند جداگانه و متفاوتی را از سایرین دنبال کنیم.
مهمترین موضوع برای کار در ترکیه، اخذ مجوز کار، یا همان «چالیشما ایزنی» است. بدون اخذ مجوز کار در ترکیه، نمیتوانید شغلی داشته باشید و اقامتتان هم هر چند سال که باشد، به تابعیت منجر نخواهد شد. از جمله مشاغل محبوب بین ایرانیان در ترکیه، به شرح زیر است:
- با تسلط به زبان انگلیسی، میتوانید به عنوان یک «سرویس دهنده به مشتریان» مشغول به کار شوید.
- در صورت تسلط، تدریس انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیانی و عربی و… میتواند درآمد خوبی داشته باشد.
- بیبی سیتری با پرستاری از کودکان نیز اگر مدرک و تخصصش را داشته باشید، بازار کار خوبی خواهد داشت.
- تخصص در فروش، صادرات و یا واردات، در زمرهی مشاغل پرتقاضا در ترکیه است.
- اگر در برنامهنویسی یا علوم کامپیوتر هم تخصص دارید، بدون شک میتوانید در بازار کار ترکیه، پیشرفت کنید.
در نهایت، فراموش نکنید که اول مهارت مهم است، بعد کسب و کار. طبیعی است که برای راهاندازی شغل در ترکیه، باید ابتدا دانش و مهارت لازم را داشته باشید. البته اگر هم ندارید، میتوانید در دورههای آموزشی و تخصصی شرکت نمایید.